top of page

China

China, het Rijk van het midden, is een immens groot, boeiend en raadselachtig land. Ze is enorm veelzijdig met haar eeuwenoude cultuur en prachtige natuur. Je vindt er de grootste metropolen ter wereld en uiteraard een van de meest populaire dieren ter wereld; de reuzenpanda.

Waar de Han-Chinees de scepter zwaait (93% van de bevolking is Han-Chinees), bestaat de bevolking daarnaast uit 55 verschillende etnische minderheden met elk hun eigen gebruiken en tradities.

Noord-China

Knop

Oost-China

Tibet

Strand opties

Algemene Informatie

Algemene informatie

Geschiedenis

Religie

Feestdagen

Klimaat

Geschiedenis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis et commodo ligula. Aliquam rutrum risus sit amet leo efficitur malesuada. Cras fermentum tortor ut iaculis porta. Sed bibendum congue dui et sagittis. Donec ullamcorper auctor augue, at volutpat magna. Nullam a dapibus magna. Quisque id tempor est. Praesent eleifend elementum pulvinar. Duis in felis sed nulla consectetur tempus non vel magna.

Quisque sit amet mauris lorem. Praesent eu sollicitudin turpis, in tincidunt sapien. Phasellus consectetur gravida enim. Integer bibendum hendrerit commodo. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vestibulum leo mi, consequat quis pellentesque nec, condimentum sodales nunc. Donec non ligula eu mi accumsan varius in eget lectus.

Geschiedenis

Religie

In China is niet één religie, want het ‘algemeen Chinese volksgeloof’ bestaat uit vele verschillende gebruiken en bijgeloven. Het is ontstaan uit verschillende levenswijzen die grofweg in drie basis-stromingen ingedeeld kunnen worden;
Confucianisme: dit wordt gezien als de klassieke Chinese leer. Het is een levensleer die zich richt op het bewerkstelligen van ‘juiste’ menselijke relaties. “Wat u uzelf niet wenst, wens dat een ander niet”. Boeddhisme: richt zich vooral op de weg naar verlossing en de levenswijze om tot deze verlossing te komen. Daoïsme richt zich vooral op hoe te handelen in het leven met betrekking tot de harmonie tussen mens en natuur. Wie met de stroom van de natuur mee kan gaan en het evenwicht kan vinden kan de “volmaakte mens” worden.
Wereldwijd zijn er zo’n 360 miljoen aanhangers en het is daarmee een van de grootste religies ter wereld. Welke stroming je aanhangt hoeft niet af te hangen van je familie, daardoor worden verschillende gebruiken binnen een familie toegepast. Dit alles maakt dat de religies binnen China een complex geheel vormen zonder eenduidige toepassing.

Religie
Feestdagen

Feestdagen

2018
Chinees nieuwjaar: 15 - 21 januari
Gravenfeest: 5-7 april
Dag van de arbeid: 30 april
Drakenboot festival: 16 - 18 juni
Midherfstfeest (maanfestival) : 22 - 24 oktober
Nationale dag: 1 oktober
Golden week*: 2 - 7 oktober


2019
Chinees nieuwjaar: 4 - 10 februari
Gravenfeest: 5-7 april
Dag van de arbeid: 1 mei
Drakenboot festival: 7 - 9 juni
Midherfstfeest (maanfestival) : 13 - 15 september
Nationale dag: 1 oktober
Golden week*: 2 - 7 oktober


* Dit is een week met nationale feestdagen en vaak een van de drukste momenten in het jaar qua vervoer, hotels en excursies

Klimaat

Klimaat

China is een immens groot land. Weersinvloeden kunnen er extreem zijn. Gebieden in Noord-China kunnen in de winter wel tot -30 dalen, terwijl het uiterste zuiden gemiddeld nog +10 graden celsius of zelfs tropisch is in de winter.

Toch is er algemeen wel een goede reistijd te geven. Het voorjaar vanaf april tot eind juni is vaak aangenaam qua temperatuur, maar wel vaak nat en vochtig. De zomermaanden juli en augustus en een groot deel van september zijn meestal erg heet, met temperaturen oplopend tot zelfs 40 graden. Vanaf half september begint op veel plaatsen de aangename en drogere herfst, wat veelal aanhoudt tot in november.

Noord-China

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Zuid-China

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Tibet

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Strand opties

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

bottom of page