top of page

Rootsreizen

Het maken van een rootsreis gebeurd de laatste jaren steeds vaker. Niet in de laatste plaats omdat het erg belangrijk is voor de identiteitsontwikkeling van een adoptiekind. Elk kind zal er anders mee omgaan, maar over het algemeen wordt een rootsreis als zeer waardevol ervaren.

Er komt een stukje verleden en herkenning terug.

HPIM8464.jpg

Voorbereiding

Voordat de reis van start gaat, is er al heel veel werk verzet. Dit draagt bij aan de voorpret, maar ook aan een goede start.

DSC_0111.jpg

Het bezoek

Wat komt er allemaal kijken bij een rootsreis. Wat kun je verwachten

IMG_1595.jpg

Handige weetjes

Extra informatie die van belang kan zijn bij het maken van een rootsreis.

karst paulien family.jpg

Waarom via ons?

Waarom kies je voor het maken van een rootsreis geregeld door Giggling Bamboo Travel?

Voorbereiding

Het plannen van een reis kost veel tijd. Zeker als het zo’n belangrijke reis als een rootsreis betreft.  Wij kunnen je hierbij helpen door  een mooie reisroute uit te stippelen waarbij de focus op het bezoek aan kindertehuis, pleegouders of verzorgers zal liggen. Daarna(ast) zul je echter ook zo veel mogelijk willen genieten van al het andere moois wat China te bieden heeft en de cultuur en gebruiken van het geboorteland van de kinderen willen ervaren.

Wij bieden veel persoonlijk contact. Sparren over de mogelijkheden, een bezoek bij jullie of ons thuis tijdens de voorbereidingsfase. Maar ook onderweg kun je altijd terugvallen op onze ervaren reisagent in China. 

Ook voor gezinnen die minder reiservaring hebben, is het op deze manier mogelijk om toch volop te genieten van deze speciale reis.

Wij bieden reizen op maat, wat inhoudt dat je bij ons terecht kunt voor reisplanningen en -ideeën, bijzondere hotelboekingen, interessante excursies, trein- en vliegtickets. Kortom, alles wat je nodig hebt om de reis tot een unicum te maken. 

 

In de voorbereidingsfase zullen wij jullie ondersteunen met het aanleveren van de benodigde papierwinkel.

HPIM0483.jpg
IMG_4188.jpg
HPIM1525.JPG
Voorbereiding

Het bezoek

Het hoofddoel van deze reis is het bezoek aan de roots, de wortels van je kind(eren).

Dit kan het kindertehuis, de vindplaats en/of persoonlijke verzorgers betreffen. Meestal vindt het bezoek aan een of meerdere kinderhuizen reeds aan het begin van de reis plaats. Hierdoor is het meest spannende deel van de reis achter de rug en hebben de kinderen de tijd om ontspannen te genieten van de rest van hun geboorteland.

Bij het bezoek aan het kindertehuis gaat uiteraard een Engelssprekende gids mee. Meestal regelen we in ieder geval twee dagen in het geboortegebied van je kind.

We hebben fantastische connecties met het Chinese agentschap die de toestemming regelt om de kindertehuizen te kunnen bezoeken. Per tehuis is het bezoek echter zeer verschillend. Soms worden gezinnen binnengehaald met spandoeken, vuurwerk, een fantastische lunch met het voltallige personeel, terwijl een ander tehuis weer heel sober kan zijn. Bereid je kind hierop voor, zodat hij of zij weet wat er kan gebeuren! Dit is namelijk nooit persoonlijk bedoelt, maar afhankelijk van de directeur of management van het tehuis.

DSCF1622.jpg
IMG_0838.JPG

Het bezoek van kindertehuizen moet worden aangevraagd bij het Civil Affairs Bureau in de hoofdstad van de provincie van het tehuis. Je dient hiervoor de nodige documenten aan te leveren. Vervolgens zullen wij ervoor zorgen dat ons lokale agentschap de toestemming verder zal verzorgen. Voor vertrek zullen we al kijken of het bezoek verder uitgewerkt kan worden. De agent zal zijn uiterste best doen om eventuele contacten tot stand te brengen. Denk hierbij aan een bezoek aan een eventuele verzorgster of pleegmoeder en de vindplaats. Of een bezoek aan een willekeurig dorp in de omgeving om een idee te krijgen hoe er geleefd wordt op het platteland. Eventueel, afhankelijk van de omgeving, kunnen we nog een excursie regelen naar een toeristische attractie, een dierentuin, een plaatselijke school, etc.

Regels in China zijn zo veranderlijk als het weer. Garanties over het verloop van het bezoek kunnen wij nooit geven, maar we zullen in ieder geval ons uiterste best doen. 

Houd er rekening mee dat het officieel verboden is om op zoek te gaan naar biologische ouders.

Bij een offerteaanvraag kun je alle details van de provincie, plaats van het SWI, gewenste reisdatum en de leeftijd van de kinderen doorgeven. In een persoonlijk gesprek en/of per telefoon en mail kunnen we je hierover nog verder informeren.

Het bezoek

Handige weetjes

Het bezoeken van tehuizen is nooit mogelijk in weekenden en tijdens belangrijke feestdagen. Tijdens het maken van een logische reisroute, zullen we hier altijd rekening mee (moeten) houden.

  • Denk aan kopieën van de belangrijke papieren als je het tehuis bezoekt.

 

  • We raden aan om goed verzorgd naar een tehuis bezoek te gaan. Geen korte rokjes of hemdjes aan, maar liever enigszins gekleed. De Chinese medewerkers in de tehuizen zullen dit erg waarderen.

  • De lokale overheid vroeg tot 2019 een zogenoemde filing fee voor de toestemming om het tehuis te bezoeken. Dit bedrag kon verschillen van 0 tot wel 300 euro. Inmiddels is dit afgeschaft. Wel wordt er nu verwacht dat je een “vrijwillige” donatie doet aan het tehuis dat je bezoekt en ook cadeautjes worden zeer op prijs gesteld. Indien je bij ons boekt, zullen we hier nog meer informatie over geven.

SAM_5409.JPG
Handige weetjes
juli and august 2010 223.jpg

Waarom Giggling Bamboo Travel?

Het maken van een rootsreis is niet iets wat je zo maar even doet. Daar gaat vaak een lange planning en voorbereiding aan vooraf. Hierin kunnen en willen wij je ontzorgen en van deskundige en persoonlijke informatie voorzien. Alle rootsreizen stellen wij op maat samen, precies zoals jij het wenst.

Giggling Bamboo Travel heeft in 2018 en 2019 samengewerkt met Fair Travel en inmiddels het stokje overgenomen. Fair Travel heeft een indrukwekkende staat van dienst. Haar kenmerken (wensen tot in de puntjes verzorgen & veel persoonlijke aandacht bieden) zullen wij voortzetten. Dit combineren wij met onze uitgebreide China kennis en enthousiasme.

Waarom GBT
bottom of page