top of page

Reviews

Hier lees je ervaringen van andere reizigers. Hoe hebben zij de reis ervaren en wat hebben ze ondernomen? 

 

Heb je zelf yakboterthee gedronken met een nomadenfamilie,  gerodeld op de Muur,  rotsgeklommen op de karstbergen...

Laat het ons weten!

DSCF2656.jpg

Fam. Lugtenberg

Fam.

de Veen

IMG_4416.jpg

Fam.

van Riel

P4253442.jpg

Fam.

ten Dam

P6210259 copy.jpg

Fam. Zwetsloot

20150618_113757.jpg

Fam.     

      Bruijns

PHOTO-2019-08-20-08-59-53.jpg

Fam. Liebrechts

IMG_5541.jpg

Fam. Findhammer

IMG_5286.jpg

Fam. Aarts-Biemans

IMG_3043.jpeg

Fam. Borsboom

IMG_4397.jpg

Fam. Vissers

P7141454.jpg

Review 12

IMG_5007.jpg

Review 13

IMG_5410.jpg

Review 14

IMG_4690.jpg

Review 15

Familie Lugtenberg - 6 juni 2018

CIMG9552.jpg

Bestemming: China, reisperiode: mei 2018

Net terug van 3 weken China. 
Verschillende plekken bezocht: Beijing, Shanghai, Dongguan, Guangzhou en Yangshou. 
Geweldige reis gehad!!!
Mede door datgene wat Fair Travel voor ons geregeld had, een onvergetelijke ervaring: goede gidsen, prima taxi's, diverse treinreizen en een aantal excursies. 
Het betrof in ons geval een adoptie (roots-) reis en ook het bezoek aan het kindertehuis was goed geregeld door Fair Travel. 
Bij vragen of onduidelijkheden konden we deze 3 weken terugvallen op Chinese gidsen die we konden bellen met het telefoontje (met Chinese sim-kaart) wat we in bruikleen hadden van Fair Travel.
Er was veel ruimte voor overleg en ook voor eigen inbreng.
Ook al contact gehad met Karst en Paulien die het China- deel van Fair Travel zullen overnemen. Ook met hen prettig contact gehad en goede adviezen gekregen.

Kortom: zéér tevreden!

Review 1

Hans & Grietje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tincidunt erat eros, sit amet condimentum libero dictum sit amet. Proin malesuada tortor purus, quis sodales diam pharetra vel. Pellentesque tincidunt mollis luctus. Cras tincidunt magna arcu, vel pharetra turpis imperdiet nec. Quisque consectetur accumsan nulla, ut ultricies mauris venenatis sed. Donec eget auctor odio. Aliquam diam justo, cursus non sem at, placerat blandit dui. Quisque pulvinar ut risus maximus sagittis. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Cras et tempus orci, sed ultricies mauris. Sed ante eros, tempus nec placerat dapibus, dapibus sed erat. 

DSCF1307.jpg
Review 2
Review 3
Review 4

Familie de Veen - 6 januari 2019

We willen jullie bedanken voor de prima/perfecte organisatie van onze tweede rootsreis!!


We hebben genoten van begin tot eind. Het was intens en bijzonder allemaal, en zijn nog meer onder de indruk
gekomen van het moederland van onze dochters.

Jullie hebben voor ons bijzondere en sfeervolle logeerplekken geregeld op plekken die ons regelmatig een
andere kijk op ons bekende steden gaven.

Nieuwe hoogtepunten voor mij waren de tulou-plek (Yongding) en het eiland bij Xiamen (Gulanyu).


Hartelijke groeten van familie de Veen

HPIM2675.jpg
HPIM0391.jpg

Familie van Riel

Wij willen jullie heel erg bedanken voor het organiseren van onze fantastische reis naar China. We hebben heel veel gezien van het land, veel indrukken opgedaan en zijn ervaringen rijker. We hebben enorm genoten. We willen jullie ook bedanken voor het snelle handelen bij onduidelijkheden en bij de hulp tijdens de staking van de SAS.

DSCF7077.jpg
P4162999.jpg
20150619_165342 - Copy (2).jpg

Familie ten Dam

We hebben een hele fijne reis gehad waar we met veel plezier op terugkijken met ons hele gezin. De voorbereidingen en organisatie van Fair Travel / Giggling Bamboo Travel was betrouwbaar, deskundig, professioneel en prettig! 

Gedurende de reis hebben we dit ook regelmatig tegen elkaar gezegd.

Er werd ook regelmatig ge-sms't of gebeld of via de gids iets doorgegeven. We hadden het idee dat de Chinese reisagent ons op de achtergrond goed volgde.

 

Ik zou jullie dus zeker aanbevelen!!!!

De hotels waren goed. Heel verschillend uiteraard qua inhoud. Wat opvalt is dat iedereen zijn stinkende best doet om het je naar de zin te maken. Je voelt je echt klant. Met de google translate app of iemand die wat Engels spreekt, kom je overal uit. 

De Chinezen in de toeristische dienstverlening, waar wij mee te maken hadden, zijn heel hulpvaardig en zetten zich erg in om het goed en fijn te laten verlopen. Dus niet alleen de speciale gids of chauffeur.

beijing_forbiddencity.jpg
P7041078.jpg
HPIM7396.JPG
Review 5
DSCF6972.jpg

Familie Zwetsloot

Vandaag zijn we thuis gekomen van een geweldige rootsreis naar China, het land waar onze beide kinderen zijn geboren. Onze reis was tot in de puntjes verzorgd. Prima hotels, fijne gidsen, goede transfers. Het contact met Miriam, Karst en Paulien was ook erg prettig. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Wij kunnen een reis met Fair Travel/Giggling Bamboo Travel zeker aan andere mensen aanraden!

Review 6

Familie Bruijns

Allereerst SUPER BEDANKT voor alles !!!!

Wat hebben wij een mooie en bijzondere reis gemaakt!! Alles wat zo goed geregeld en ook ter plekke dat we de reis wilden aanpassen, het was zo voor elkaar.

We hebben de reis als mooi en bijzonder beleefd. De tehuisbezoeken waren fantastisch, ieder op zijn eigen manier.

In Beijing was het een formeel, maar warm onthaal. We mochten het dossier inzien, kregen foto’s te zien die we nog niet hadden en er is wat info bijgekomen. Iedereen had alle tijd voor ons. Een tehuis waar je nooit wat van hoort, misschien niet eens in mag en dan zo verwelkomt worden. Het heeft onze dochter een flinke boost gegeven te zien dat ze welkom was, ook haar eerste 10 maand met liefde is verzorgd. De verzorgsters van toen waren er ook. We zijn zo ontzettend super blij dat het gelukt is !!!

En dan het tehuisbezoek  in Yugan…..wauw wat een feest !! Er was vuurwerk, een spandoek en zijn nanny was er. Onze zoon, maar ook zijn nanny hebben de gehele tijd lopen stralen. Ook hier weer in het dossier mogen kijken en we moesten er hier zelfs foto’s van maken. Een mooie en bijzondere dag om hier weer te zijn, het was echt een feestje, hij was zo blij eindelijk zijn nanny te ontmoeten en naar zijn huis te mogen.

Verder was alles mooi en fantastisch, hebben we mooie dingen gezien en meegemaakt. Hebben we in Xian alleen maar regen gezien en was het in Beijing erg druk ivm 1 of ander congres, maar dat heeft ons niet weerhouden hoor om dingen te gaan doen, te ondernemen. De hotels waren tiptop in orde !!! Allemaal even mooi, karakteristiek en authentiek.

Wij zijn zo blij dat we deze reis gemaakt hebben, dat jullie het allemaal zo perfect geregeld hebben !!!

Dus dan nog maar 1x….1000 maal dank !!!

PB021217.jpg
PHOTO-2019-08-20-08-59-53.jpg

Familie Liebrechts

We zijn heel tevreden over hoe de reis verlopen is. De reis is afgestemd op wat wij wilden en passend bij ons als gezin. Er is goed naar ons geluisterd bij het voorgesprek, waardoor er goed is aangesloten bij onze wensen. De gekozen accommodaties hadden bv de charme en de ongedwongenheid die bij ons past. Er is van tevoren goed gecommuniceerd over de route, reisdetails en visa. Het vooraf telefonisch doornemen van de gehele reis vlak voor vertrek was ook prettig. Hierbij werden we van nuttige tips voorzien. Tijdens de reis verliep alles prima. Taxi's stond op tijd klaar voor de transfers, bij calamiteiten was de Chinese reisagent goed bereikbaar. De accommodaties waren goed en de begeleiding van de gidsen die we hadden prima. Al met al een onvergetelijke reis!

DSCF0293.jpg
IMG_5321.jpg
IMG_4677.jpg
Review 7

Familie Findhammer

In april 2019 hebben wij een 3 weekse, prachtige reis gemaakt naar China, het land waar onze zoon en dochter geboren zijn. Van Beijing naar Xian, vervolgens naar de provincie Guangdong, en via een uitstapje in de bergen naar Yangshuo. In de voorbereiding waren we vooral erg blij met de persoonlijke aandacht van Miriam en Paulien. Er was volop ruimte voor eigen initiatief, maar we kregen van hen ook leuke tips. Alles was bespreekbaar en zowel Fair Travel als Giggling Bamboo Travel stelden zich zeer flexibel op. Ook de begeleiding in China was top! De Chinese telefoon die we mee kregen bood een prettig stukje zekerheid omdat je weet dat je altijd bij iemand in China terecht kunt. In de kindertehuizen kregen onze kinderen een warm onthaal en we hebben uitgebreid kunnen kijken in de gebieden waar beiden vandaan komen.

We wilden ontzorgt worden op logistiek gebied, maar vrijheid in de gebieden die we bezochten. En dat is perfect gelukt! Steeds weer een mooi authentiek hotel, fijne gidsen en chauffeurs die ons altijd weer keurig kwamen ophalen. Hierdoor hebben wij ons kunnen focussen op de kinderen zonder ons druk te maken over de reis zelf. Daardoor hebben wij enorm genoten! Heel erg bedankt!

Fam. Findhammer

P6250942.jpg
Review 8

Familie Aarts-Biemans

download.jpg

Vandaag precies een maand geleden kwamen we terug van onze reis naar China! Het echte "landen" heeft even geduurd en het "weer thuis komen" ook, want wat hebben we het naar onze zin gehad in dat prachtige land! Met onze adoptiedochters van nu 24 en 22 jaar, bezochten we voor het eerst weer hun "rootsland" waar wij ze, 22 en 20 jaar geleden, als kleine meisjes ophaalden, en het was fantastisch! Het bracht ons zo veel dat we daar al een maand van aan het nagenieten zijn! We maakten een reis van Beijing tot Hong Kong en daar liggen heel wat Chinese kilometers tussen! Alles bereisd met de hoge snelheidslijn, een stuk met een privebusje en niet te vergeten met een bootreis over de Yangtze rivier, geweldig! De hoogtepunten waren natuurlijk de bezoeken aan de beide kindertehuizen, lang naar uitgekeken. Ze bleken totaal verschillend, aan teleurstelling grenzend voor de een, mooier dan ooit gedacht voor de ander. Het leverde hele mooie, indrukwekkende maar ook emotionele momenten op en een verbondenheid met ons vieren die we misschien wel alleen daar zo konden voelen. Om zo intens samen de dingen te kunnen beleven was fantastisch en dat was mogelijk omdat alles, maar dan ook werkelijk alles, zo goed geregeld was. We hebben niet hoeven denken of een taxi wel op tijd zou komen, of de gids of de treinkaarten er op tijd zouden zijn, ze waren er gewoon en alles was perfect geregeld! Zo ook de ho(s)tels, de contactpersonen in China die ons informeerden en/of zo nodig konden helpen, het kon niet beter. Het ontzorgen, waar jullie over schrijven op de website, hebben wij echt als zodanig ervaren. Zelfs met de rolstoel hebben we geen enkel problemen ondervonden, en hebben we, dank zij geweldige gids Joe, toch met zijn vieren op de muur kunnen staan, echt super! Jullie te ontmoeten in de Giggling Tree was ook erg leuk, wat een prachtige plek! Daar samen met jullie bedenken of Hong Kong wel een goed plan was, gezien de onrust op dat moment, tja, dat zullen we bij een ander reisbureau niet zo snel meer treffen! Daarom, bij deze, Miriam, Paulien en Karst, heel, heel, heel erg dank je wel! Voor het meedenken met onze reisplannen in het allereerste begin tot het werkelijk perfect regelen van wat uiteindelijk de reis van ons leven is geworden! Mochten we ooit weer naar China afreizen, en dat sluiten we niet uit ;), dan zullen we vast weer contact hebben. En ook bij andere potentiele Chinagangers zullen we jullie zeker aanbevelen. Hartelijke groeten en graag tot ziens, Ad, Jolanda, Yolijn, Yade Aarts-Biemans

18645292_1414336858660340_16973679228732
20150618_114350.jpg
CIMG7925.jpg
Review 9
Review 10

Familie Borsboom

Door het Hart van China met de fam. Borsboom

Reisperiode: juli/augustus 2019

Duur: Drie weken

Bezochte plaatsen: Wuzhou, Cenxi, Nanning, Xi'an, en Beijing

Wij zijn nu net een aantal weken terug van onze geweldige reis door China. Dankzij de aandacht en liefde die BambooTravel in "eisen" heeft gestopt, konden wij van het zuiden tot in het noorden genieten van onze reis. Wij bezochten, onder begeleiding van onze gids, mijn kindertehuis, en kregen een tour door de geboorteplaats van mijn zusje, en aten lokale gerechten die de gids zelf ook graag wilde proeven. ' s Avonds hadden we tijd voor ons zelf ingepland, zodat we de Wallmart konden bezoeken, smerige koffie konden drinken, en mee konden dansen op luide dansmuziek, met de locals op het centrale plein van de stad. Een theeplantage bezoeken was ook een van onze wensen, die BambooTravel helemaal heeft laten uitkomen! Nou moet je in China nooit te veel verwachtingen hebben, want ze worden altijd overtroffen, maar deze theeplantage was echt mooier dan we ooit hadden kunnen dromen. Alsof je een oud Chinees schilderij instapte, zo groen, en zo mooi! In Nanning wilde wij binnen vier dagen in twee verschillende hotels verblijven, omdat zowel ik als mijn zusje hier zijn geadopteerd. Beetje rare vraag natuurlijk, maar mogelijk was het zeker. Dus werden we na twee nachtjes in het ene hotel, naar het hotel een kilometer verderop getransporteerd. Super dat dat mogelijk was! In tegenstelling tot het zuiden zijn wij in Xi'an en Beijing meer de toerist uit gaan hangen. We bezochten het Tera-cotta leger in Xi'an, en de Muur en de Verboden Stad in Beijing. Toen er een misverstand ontstond kregen wij bliksemsnelle verheldering via WeChat wat heel erg fijn was, want ja, je voelt je soms toch een beetje hulpeloos in dat verre China, waar het gros toch niet echt duidelijk Engels spreekt. Wij hebben heel erg genoten van onze reis, mijn zusje(14) en ik(16), en natuurlijk mijn ouders ook. Alle specifieke wensen die wij hadden zijn uitgekomen, en daar zijn wij BambooTravel heel erg dankbaar voor! Mooier, beter, of leuker had het echt niet gekund! 100% een aanrader voor een goed verzorgde reis!

Groetjes van de familie Borsboom-Kuijpers

IMG_3043.jpeg
IMG_4760.jpg
IMG_2012.jpg
_52.JPG

Familie Vissers

Afgelopen zomer 2019 hebben we een rondreis van bijna een maand door China gemaakt. We zijn begonnen in Beijing, daarna naar de hangende kloosters in Datong, vervolgens naar de White Horse tempel en de Longman Caves in Luoyang geweest. Daarna richting de Panda’s in Chengdu en van daar uit een uitstapje gemaakt naar de heilige berg Emeishan, waarbij we de gigantische boeddha Leshan bezocht hebben. Ook zijn we gaan kijken bij de Glazen brug en in een fantastisch natuurgebied met bijzondere bergen in Zhangjiajie om tot slot te eindigen in Hong Kong. We hebben eerst met het hele gezin bekeken welke steden en bezienswaardigheden we wilden bezoeken en welk type hotels (courtyard-hotels) en transfers en wijze van vervoer (zo veel mogelijk met bullettrain). Hierbij hebben wij naar volle tevredenheid Giggling Bamboo Travel in de arm genomen om hier een mooie rondreis van te maken en meest geschikte hotels, treinen, gidsen en chauffeurs zo ver nodig voor ons te regelen. Het waren goede gidsen, prima taxi's, diverse treinreizen en een aantal excursies. We hebben een geweldige reis gehad!!! Bij vragen of onduidelijkheden konden we deze weken terugvallen op Chinese gidsen die we konden bellen of sms-en met het eenvoudig bruikleen telefoontje (met Chinese sim-kaart). Vanuit de diverse Chinese partners van Giggling Bamboo Travel, gidsen of lokale reisbureaus werd regelmatig contact met ons opgenomen of alles naar wens verliep. Ook goed contact gehad met Karst en Paulien over wat voor ons belangrijk was, er was veel ruimte voor overleg en ook voor eigen inbreng. Ook over de formaliteiten als de visumaanvraag maar ook bijvoorbeeld uitgebreide uitleg over hoe het reizen per trein werkte, waar de gids in China zelf nog eens een schepje met uitstekende deur tot deur begeleiding bij op deed. Kortom: zéér tevreden!

Review 11

Review 12

....

DSCF1307.jpg
Review 12
Review 13
HPIM0391.jpg

Review 13

...

DSCF7077.jpg
P4162999.jpg
20150619_165342 - Copy (2).jpg

Review 14

...

beijing_forbiddencity.jpg
P7041078.jpg
HPIM7396.JPG
Review 14
P9240277.jpg

Review 15

...

Review 15
bottom of page